lördag 24 februari 2018

Den japanske älskaren av Isabel Allende

Isabel Allende har verkligen ett varierat utbud av böcker bakom sig. Den näst senaste, Amandas gåta, var mer åt spänningshållet, läs mer om boken i ett tidigare blogginlägg.

Denna senaste är en kärleks- och släktsaga med många hemligheter. Det börjar med en ung kvinna som börjar jobba på ett äldreboende. Här bor många olika människor med varierande liv levda. Men nu behöver de hjälp på olika sätt för att underlätta de sista åren i livet. Den unga kvinnan är Irina. En kvinna som lever enkelt och fattigt utan kontakt med släktingar och få vänner. När Alma flyttar in blir Irina hennes sekreterare och snart är de vänner. Här kommer också Almas barnbarn Seth med i bilden och snart är Irina och Seth involverade i att ta reda på Almas historia. Den som börjar med att hon sätts på en båt från Europa till släktingar i USA för att undkomma kriget. 

Det är en engagerande historia där Almas innehållsrika liv målas upp. Ett liv som sammanflätas och påverkas av Ichimei, trädgårdsmästarens son, Almas nära vän och senare hennes käraste. Men hindren och förvecklingarna är många. Kommer de någonsin att få varandra… 

Den japanske älskaren är en god historia som gick lätt att läsa. Gillar den lite extra för att den tar upp temat med internering av japaner i USA. Något jag tidigare läst om i Hotell i hörnet bitter och ljuv (skriven av Jamie Ford) och i Vi kom över havet och När kejsaren var gudomlig (båda skrivna av Julie Otsuka). Följer ni länkarna kommer ni till respektive blogginlägg om dem.

/Liselott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar